2010. június 29., kedd

Rivoli bogyó herring lánccal






Régebben fűztem már egy hasonló nyakláncot, ami 8mm-es rivolikból készült, de a kislányom szemet vetett rá, így úgy gondoltam, hogy fűzök egy nagyobbat. Ez a bogyó 12mm-es rivolikból született.
A fotó sajnos nem adja vissza most sem az igazi színeket. Tanzanit a rivoli színe, a swarovski opálos halvány lila, a delica (ami látszik:)) steel, és a kása gyöngy ceylon gladiola.
Nagyon szeretem! :)



2010. június 26., szombat

Fabiesphere bogyó & Yantra horgolt lánccal










Ez a nyaklánc Fabienne, és Pencio ötlete. Ők már megalkották csodálatos színekben, variációkban.
Nagyon tetszenek az ékszereik, kedvet  kaptam, és én is megfűztem egy hasonlót.
Színekben nem merészkedtem messzire, matt oliva, bézs, és ezüst amit használtam.
Szerintem egész jól illik ehhez a tavaszias nyárhoz! :)




2010. június 21., hétfő

Edelweiss horgolt lánccal, és egy Angyalka










Ildés: Edelweiss mintája alapján! Kati (Kati gyöngye) megkért, hogy silabizáljuk ki ezt a mintát, amit megvásárolt, mert nagyon elnyerte a tetszését.
Megfűztem én is, és amit még eddig nem próbáltam, most megtettem. 11/0 delicából horgoltam hozzá a láncot, és nekem nagyon bejön. Azt hittem, hogy túl szögletes, és érdes lesz, de nem az. Nagyon szépen fekszenek a gyöngyök, és nem olyan vaskos, mint a 11/0 kása gyöngyből horgolt lánc.

Úgy gondoltam, hogy ezt a kisvirágot, Edelweist-Havasi kisgyopárt  az én Drága Barátnőmnek Valikának ajándékozom a születésnapjára nagyon nagy szeretettel!

Drága Valcsika! Isten éltessen nagyon sokáig! :)

Amikor átadtam neki, ő is megajándékozott egy igazi Edelweis-szal. Gondoltam, akkor megörökítjük együtt a két szép kisvirágot. Ő van a fotó keretben! :)
Köszönöm szépen! :)


Ezt az angyalkát pedig kérésre készítettem! :)



2010. június 16., szerda

Caprichos karkötő és Indian Summer bogyó horgolt lánccal













 
Végre elkészültem, és végre megmutathatom őket! Már napok óta készülnek az ékszereim, de mindig valami elfogyott, és félkész állapotban nem akartam megmutatni, bár rezget a léc nagyon, mert teljesen be voltam zsongva tőlük. Főleg a karkötőtől! :)))
Unicornio felrakta a csodaszép karkötői mintáját, amivel már szemeztem egy ideje, de a giga nagyság, és a csiszolt gyöngyök darabszáma (420 darab) egy kicsit visszatartott, de eddig bírtam. Beruháztam, és megfűztem. Nem bántam meg! Hatalmas a karkötő, de szerintem csodaszép! Igaz először nem ebben a színben képzeltem el, de sajna nem kaptam olyan színű csiszolt gyöngyöket, így most lilában utazunk ismét.
A bogyó még mindig Maya Indian Summer bogyója, ami ugyancsak szerelem az első perctől fogva!  :)
Már megköszöntem Mayának, de ismét millió puszi érte!:)
És nem utolsó sorban szeretném Alexnek (Unicornio) is megköszönni a mintáját, és a munkáját! :)

Alex! Un agradecimiento muy numerosas por su ayuda, el schéma! Millones de besos para ella!

:)

2010. június 10., csütörtök

Zöldalma Hímzett Macskaszem









Ezeket a macskaszem gyöngyöket már nagyon rég vettem, és nem tudtam, hogy mit kezdjek velük. Igazából nem is én választottam őket, hanem a férjem. :) Meglátott egy csomó színben, és mindenből rakott egy füzérrel. :))) Még jó, hogy vittem magammal a gyöngyösboltba. :)))
Szóval nem tudtam, hogy mi legyen a sorsuk. De Valika barátnőm ihletet adott. Igen Valcsika! Miattad. Volt egyszer Törökországban nyaralni, és hozott magának egy nagyon kis szépséges karkötőt. Kék macskaszem, és lámpagyöngyökből készült memóriakarika alapra.
 Hát én mindjárt elcsentem az ötlelet, és sorban felfűzögettem az én kis almazöld macskaszemeimet, és amikor kész lett, bevillant, hogy van egy ovális nagy kövem is, és mi lenne, ha hímezném. :))) A forma már a régi, csak a lógicsákba vittem egy kis újdonságot. A lánc pedig ismét herring lett 3 mm-es csiszolt gyöngyökkel.
Jó kis fincsi zöldalmára emlékeztet! :)


 Kedves Gyöngyös barátaim!
Nagyon szépen köszönöm a korábban tett kedves szavaitokat, bejegyzéseteket!
Úgy örülök nektek, jó, hogy vagytok!
Puszi Mindenkinek! :)


2010. június 8., kedd

Hímzett Korall Jade málnával







A medál már egy hete kész van, de valahogy nem voltam vele kibékülve. Igazából nem tudtam, hogy milyet is szeretnék ebből a kőből. Szóval hímeztem, befoglaltam, majd körbevágtam, és csak ennyi díszítést kapott, és hogy ne mindig horgolt nyaklánc legyen a medálhoz, úgy gondoltam, legyen most herring, amit szétszórtan márvány telt csiszolt gyöngyökkel fűztem. És egy kicsit huncutkodtam is, mert a medál fölötti 1,5cm-t összefűztem, így a nyakban olyan kis helyes íve van, így nem kellett medálvezető sem. ;)
A fotókat próbáltam a napon készíteni, ami nem vezetett sikerhez, mert annyira csillog, fénylik, hogy nem adta vissza az igazi színeket. A delica, és a kása gyöngyök raspberry névre hallgatnak. :)
Nem nagyon szoktam "színeseket" fűzni, de ez most még tetszik is. :)))
(Vannak ismerőseim, akik hiányolják az élénk színeket az ékszertáramból. :))

2010. június 7., hétfő

Mu nyomában








Pénteken itt volt nálunk Valika barátnőm, aki Mu: Oko mintáját kiválasztotta azzal, hogy meglepetés ajándékként ezt megfűzné.
Nem tudom, hogy Ti fűztétek-e már? Nekem nem mindig volt egyértelmű, főleg a francia nyelv hiánya miatt. :))) De a fordítót sem tudtam használni, mert a cirmos betűtípustól ki sem tudtam olvasni, így maradt a kép. :)
Mi plusszba fűztünk még egy sort hozzá, hogy rögzíteni tudjuk a befoglalt rivolihoz. :)
A minta alapján 16mm-es rivolit kellett volna használni, de nekem ez nem volt, így próbaképp 12mm-est használtam, persze így teljesen másképp áll az egész. A swariknál például nekem már 4mm-est kellett fűznöm.  A kásagyöngyök pedig egy kis karimát formált a szűkös hely miatt. :)))) De nekem nagyon tetszik. Gyorsan fűztem egy kis fülikét is hozzá. A nyakláncot pedig 15/0 kásából horgoltam három féle színből.