2010. augusztus 25., szerda

Rivoli háromszögben és Parure Inspiration



Minta: Rollendes Atelier

Mostanában alig van időm fűzni, ha mégis akad egy fél órácskám, akkor meg olyat csinálok, amit soha nem szerettem. Többfélét fűzök egyszerre. Van egy horgolt nyaklánc, amihez még nincs kész a medál. Van egy medál, amihez még nincs nyaklánc. Van egy bogyó, ami még nincs felszerelve, és nincs még hozzá nyaklánc. És van készülőben a bogyóhoz egy karkötő, amiből még csak pár elem van. :))))
Miért van ez így? Hát a férjecskémmel járjuk a városokat. Ő dolgozik, mi Annával meg kocsikisérők vagyunk. És mivel az autóban ülünk, és mozgó autóban, így nem sok esélyem marad normális gyöngyfűzésre. De az meg nagyon kell!!! Mármint a gyöngyözés! :))) Elvonási tüneteim vannak, ha nem fűzhetek legalább egy kicsikét! :)))

A háromszöget Hajni segítségével fűztem meg, és úgy gondolom, hogy nem ez lesz az első háromszögem, mert imádom. Elég szorongatós a mintája, de nem adom fel. Még akarom! :)
Köszönöm szépen Hajni a segítséged! :)
És köszönöm a minta alkotójának is!






Minta: Ildés - Parure Inspiration

Ez a hatalmas medál, aminek az átmérője 6cm, Katinak köszönhető! :)
Ő vásárolta meg a mintát, és kérte, hogy fűzzük meg együtt. A mintában sajnos fotós levezetés nincs, csak szöveges, így rajtam először kifogott, de végül ő született meg belőle. :)
Nagyon tetszik, és még egy színben mindenképp van tervemben, hogy újra megfűzöm ezt a mintát.

Kedves Gyöngyösök!
Mindenkit látok futólag, mindenkihez benézek, de az utazgatás miatt nem tudok bejegyzéseket tenni, mert arra már végképp nincs időm, de mindenki olyan sok szép csodát alkot, és már alig várom, hogy mindenkinek írhassak! :)
Elnézés kérek tőletek, hogy nem hagyok üzenetet! Ígérem pótolni fogom!

Puszi!

33 megjegyzés:

StR írta...

Szia!
Mindkettő fantasztikusan szép, a háromszöget én is szeretném megfűzni egyszer.
Azt kell, hogy mondjam, hogy nem vagy egyedül, nekem is számtalan félkész darab áll itt, gondoltam már kupacolom őket ::))
Nem tudom, mért van ez, hogy szétmorzsálódunk, én rájöttem már, hogy az se jó, hogy sokat nézem a blogokat, mert túl sok az inspiráció, én is mindenfélébe belefogok:)))
Jó utazgatást:)))

Szép napot!

LUJZA Gyöngyei írta...

Gyönyörűségeseket alkottál már megint Anikó Drága! A háromszög medál nem tartozik a kedvenceim közé, de a Te színösszeállításodban csodásan néz ki, a másik hatalmas medálról nem is beszélve! Hát csak hajrá-hajrá a többi vűznivalóval!! :) Alíz

Panka gyöngye írta...

Gyönyörűségeket alkottál újra!Mindkét ékszered csodás lett!Egy időben mi is sokat jártuk sógoromékkal az országot,az az kelet-Magyarországot,nagyon élveztük:)Pihenjetek,élvezzétek a jó időt.Fűzni pedig hidegben(télen,esőben) is lehet:)

Orsi írta...

Gyönyörű lett mindkettő!
A háromszög nálam sem tartozott a "könnyű szülés" kategóriájába, de végül én is megszerettem.
Ildes medálja pedig listás, engem is az tart még vissza, hogy hogy fogok eligazodni a leíráson, de egyszer biztosan nekiveselkedem! :)
Jó utazgatást, jó pihenést Nektek!

Ibolya írta...

Hűű a mindenit de gyöngyörűek! Különösen a rivolis fogott meg, csodaszép! Szívesen megnézném oldalról is, olyan mintha emeletes lenne, de nem vagyok biztos benne...
Abban azonban igen, hogy szépségesek!:)

Forget-me-not írta...

Mindkettő gyönyörű! Le a kalappal! :-)

Tiszi írta...

Nagyon tetszik a felfüggesztése. :) Igazán szépen oldottad meg!

Arkadia írta...

Beautiful work!!!! :)

Kati-gyöngye és más kézművességek írta...

Gyönyörű lett mindkettő! A rivolisnak sosem álltam volna neki nélküled, köszönöm a minta-megfejtést és az "előfűzést"! Remélhetőleg előbb-utóbb én is készen leszek vele:))

ekszerlada írta...

Drága Anikó!!
Ne csüggedj,nálem is ez a helyzet,millióba belefogva,most meg azt sem tudom,melyiket is fejezzem be.Kapkodokm össze-vissza,mert mindet szeretném már egybe látni:))
Ez egy érdekes tünete ennek az egész gyöngyszerelemnek!Hasolnóan érzünk,hidd el és szerintem mindannyiónknak vannak ijen félkész cuccai!
Csodállatosakat készítettél,amióta nem voltam,a legszebb neke,szinte mind,de az a háromszög izgatja régen a fantáziámat meg a karkötő...meg hu sorolhatnám:)
Menjetek csak,élvezzétek a jóidőt,majd beszorultok még a lakásba:))

ekszerlada írta...

Jaj istenem,nem tudok helyesen írni.Az ijen az nem ijen,hanem ilyen,na!Újjabban,nem tudom,miért j-vel írom,pedig erre allergiás vagyok.

Erga írta...

Mind a kettő csodálatos, gratulálok.
Anikó, drága nálam ez normál állapot, hogy több dologba bele kezdek, csak így érzem jól magam, nincs vele semmi gond, mikor melyikhez van hangulatom azt veszem elő. Kicsit hosszabb az elkészítési idő, de engem az egyáltalán nem zavar.:-))))

Marilla írta...

Na most teljesen megnyugodtam mert a lányokat olvasva szinte mindenkinek van egy rakás elkezdett ,be nem fejezett ékszere .....én is feliratkozom .Anikó kedves !!A háromszöges medálod csodaszép lett ,tetszenek azok a lilás golyócskák benne .Az Ildes mintától meg elájulok egyszerűen mesés !!!Gyönyörű ez a medál szinte elképzelem hogy én milyen szinekkel fűzném meg......és itt jön a kiábrándító valóság ha nem rajzos a minta akkor már el is felejtettem mert a leirásosat útálooooom .Tehát több mint 100%-ék hogy nem fogom megfűzni .

Ládikó írta...

Szia! Fantasztikus mindkettő. A háromszögnek csodás a színe és a rögzítés is nagyon tetszik. A medál is gyönyörű, a színe és a formája is nagyon tetszik. :-) Gratulálok, nagyon ügyi vagy.

Edit írta...

A háromszög se semmi, de az Ildes féle medál!!!!!!!!!!! Húúúúúúú!!!!

Szikati írta...

Kedves Anikó, végre jelentkeztél, már hiányoltam a szebbnél szebb munkáidat. Ugyanakkor megértem, hogy jó dolog az utazgatás is, főleg úgy, hogy együtt van a család. A legújabb szépségeiddel nem tudok betelni, a medál teljesen elvarázsolt, egyszerűen fantasztikus!!!!

Liza írta...

Csodaszépek megint!

Lakota mágia írta...

Gyönyörűszép mindkettő!!!
...nekem is van "pár" félkész darabom! Sebaj, egyszer mindennek eljön az ideje! :-)))
Ha már fűzni csak hébe-hóba tudsz, élvezd az utazást, pihenj! :-)

tita írta...

ME ENCANTA PRECIOSO,LOS COLORES,FANTASTICOS.
bESOS

Monessa írta...

Szuper lett mindegyik! Nagyon tetszenek!:)

ireneli írta...

Bellísimo!!!!! besos.

Las Creaciones de Boricua írta...

wow!!!!!!! beautiful!!!!!!!

Unicornio írta...

Fantástico trabajo, bravo!!!! Adoro los colores!!
Besitos.

Anami írta...

Nagyon szépek lettek. Éppen egyik nap gondolkoztam azon, vajon meg tudnám-e fűzni ismét a háromszöget, nem vagyok biztos benne... :-) Nem egyszerű eset! Az Ildés medál is csodaszép!
Jó utazgatást Nektek!

Hermann Ildikó írta...

Anikó kedves! Mindkét medálod csodás, választani sem tudnék!
Nekem nincs félkész darabom, sőt semmilyen, mert arra sincs időm, hogy bármibe belekezdjek, mióta dolgozom! Hogy hogy is lesz ez, még nem tudom, hiányzik a gyöngyözés!

POÉ írta...

Gyönyörű szép mindkettő !!!

MELI-BEADS írta...

Eszméletlen szépek a színei és maga a medál úgy ahogy van!Most is nagyot alakítottál!Várlak vissza!

Alaya írta...

Beautiful!

Csapó Krisztina írta...

Gyönyörűségesek!!!
Az a háromszög medál fantasztikus!!!! A színek, és formák lehengereltek!!!!!! Elmentem magamnak a tiédet, hátha sikerül elkészítenem. :-)

Sviro (Ildi) írta...

Gyönyörű mindkettő, hihetetlen türelmed van! Megjött az én kedvem is a háromszöghöz, rá is keresek a neten :)

Piky73 írta...

Milyen szépségesek már megint! Engem különösen a hatalmas virágra emlékeztető medálka nyűgöz le! Szuper! Fantasztikus!!! Mint amilyen Te magad is vagy!!! :)
Sok pusssz, N.

Unknown írta...

Csodaszépek a medáljaid! Nakem lejobban az Ildes féle tetszik!

Anna írta...

Gyönyörű szépek. ma próbáltam én is másodszorra a háromszöget de még nem megy, de próbálom. nagyon ügyes vagy.