2010. november 16., kedd

Shining bogyó, karkötő és egy befűzött toll


Először is ismét szeretnék bocsánatot kérni Mindenkitől, amiért az utóbbi időben egyre ritkábban teszek megjegyzéseket a blogokra, a szépségekre!
Sajnos lejárt a szép idő, amit kicsi lányommal tölthettem itthon. :(
Eltelt három év, és Anna baba óvodás lett. Egy hete kezdtük el, amit ő könnyedén vett. Büszkén, jókedvűen ment a gyerekek közzé, mert ő már kisóvodás, mondta Anna. :)
Sokan gondolják, óóóó, ha óvodás a gyerkőc, akkor van egy csomó idő fűzögetni, ami igazi is, de én olyan szomorú, és bánatos vagyok az elválás miatt, hogy nincs kedvem semmihez. :(
Egyre kevesebb időm van a gyöngyökre, kevesebbet tudok fűzni, és kevesebb időt tudok a gép előtt ücsörögni és nézelődni, mint korábban. Januártól pedig szerintem még ennyi sem lesz, mert akkorra lejár a szabadságom, és munkába kell állnom. :(
De azért mindenkit fogok látogatni, mégha dicsérő szavakat nem is hagyok! :)







És most a gyöngyeimről! :)
Először is ott kezdem, hogy Dóri szóvá tette egyszer nekem, hogy sosem használok fánk gyöngyöket! Kérdezte, hogy miért nem szeretem?!
Válaszoltam neki, hogy nagyon tetszenek ezek a gyöngyök, mert csodaszép csiszolásuk, csillogásuk van, de nem nagyon találkoztam még olyan mintával, ami magával ragadott volna.
Gyöngymániában járva elcsábultam, és felvásároltam egy csomó fánk gyöngyöt, mondván, hogy találtam egy szuper karkötő mintát, amibe mindjárt 120 db fánk gyöngy kell. Haza jöttem, neki álltam, fűzögettem, de valahogy nem állt úgy a gyöngy, ahogy szerettem volna. Fűzés, bontás után rájöttem, hogy a leírásban nem is fánk gyöngy szerepel, így nem csoda, hogy nem úgy állt a gyöngy, ahogy kellett volna. :)
Oké! Most van egy rakás fánk gyöngyöm, mit is kezdjek velük?
Fánk gyöngyre keresve a google-ban feldobott egy oldalt: Cheeks blogját.
Sofiel nevű karkötőt alkotott ez a kedves gyöngyfűző, ami inspirált engem, és egy kicsit átvariálva a mintáját megfűztem először a karkötőt, aminek a két szélébe memória karikát vezettem, így jó tartása lett.
Jó lett a tartása, de mégsem varázsolt el. Gondoltam, hogy lebontom, de Ildikó a Gyöngymániban azt mondta, szerinte nincs vele semmi baj, szerinte szép.
Haza értem, nézegettem, és úgy döntöttem, marad, és fűzök hozzá egy bogyót. A karkötő mintájának alapján egy 2 cm-es fagolyót befűztem csiszolt, és fánk gyöngyökkel, díszítgettem, és egy igen érdekes szerkezet lett belőle. Ő lett Shining bogyó, és karkötő! :)
A nyakláncot négy színnel 15/0 kása gyöngyből horgoltam.

És a ráadás! :)))) Csak, hogy bemutassam elvetemültségem, és szenvedélyem! Befűztem a tollamat is! :)




36 megjegyzés:

MELI-BEADS írta...

Szia kedves Anikó!
Már nagyon hiányoltalak és örülök,hogy visszajöttél.
Lassan(Áprilisban) az én Zsófim is 3 éves lesz,de én még nem döntöttem még el mi legyen.Én is nagyjából,már most kezdek úgy érezni mint Te,félek attól,hogy milyen lesz neki az óviba,én nem leszek akkor minden percben mellette és ez elszomorit még ha todom is ,hogy ennek ez a rendje.A gyerek orvosunk az tanácsolta várjak még vele,de majd kiokoskodjuk apával:)
Ami a szép ékszeridet illetti,nagyon is szépek a bógyod is láncal együtt és a karkötő,az PAZAR lett!(apósomnál ez a szó fejezi ki ha valami nagyon szép)

Mindig nagy érdeklődéssel figyellem a szép ékszereidet.

Mar Bisutería írta...

Ohhhhhh!!! que belleza, me gusta muchisimo

Csapó Krisztina írta...

Szia Anikó!
Éppen ma gondoltam rá, hogy megkérdezlek, mi van veled. :-) Nagyon megörültem, amikor láttam a bejegyzésed a blogomban, aztán egyből láttam, hogy írtál a blogodra is. :-)
A lánykád miatt ne aggódj! Ha jól érzi magát, hadd menjen. Nekünk szülőknek a legrosszabb, amikor látjuk, hogy már nélkülünk is milyen jól elvan. DE ez is csak annak a jele, hogy jó szülei vannak és biztonságban érzi magát. :-)
Csodálatosat alkottál ismét!!!! A bogyós megoldásod zseniális!!! A karkötő is gyönyörű, a színei is nagyon tetszenek!!!!

Sziszkó írta...

Szia Anikó!

Ilyen bogyót én is szeretnék! Csodaszépek megint amiket készítettél!

Mandy írta...

Szerintem nagyon különleges, szép ékszer kerekedett ki ezekből a fánkokból. Jól tetted, hogy nem bontottad le!

Petra írta...

Nagyon gyönyörű ékszerek születettek a fánkokból, el sem tudom képzelni hogy fordult meg a fejedben, hogy lebontsd. :)

Tímea írta...

Szia Anikó!!!!
Az ikrek is szeptemberben kezdték az óvodát, és nagyon élvezik. Tudom mit érzel, a beszoktatás ideje alatt csak az órát néztem, hogy mikor mehetek már a fiúkért. Ők beszoktak, én leszoktam. :))))
Nagyon tetszenek a munkáid! A bogyó fantasztikus, de a karkötő sem kutya, a tollról nem is beszélve!! :))))

Marilla írta...

Anikó mindig megcsodálom a gyönyörű horgolásaidat és ez sem kivétel .A bogyó és a kari eszméletlenül jók .Képzelem milyen szépen csillognak élőben .(Köszönöm neked a kedves szavaidat.)

Szikati írta...

Kedves Anikó! Végre ismét jelentkeztél, már nagyon hiányoztak a munkáid. A mostaniak is csodálatosak, a színviláguk teljesen lenyűgözött. A fánkokkal én is hasonlóan vagyok, mint Te. begyűjtöttem egy csomót, mert megtetszettek, és valahogy mindig a várólistán maradtak, de a példád is bizonyítja, hogy ötletesen fel lehet használni őket.
A picuroddal kapcsolatban: megértem, hogy elvonási tüneteid vannak, és nagyon hiányzik, de hidd el, ez még nem igazi elválás, hiszen még a Tiéd, csak néhány óráról van szó! Lesz idő, amikor - felcseperedve - már a saját életüket élik, és a mamára egyre kevesebb idő jut. Én már csak tudom!!!

romi írta...

Imádok itt Nálad nézelődni :) Csak gyönyörűeket és egyedieket alkotsz,mint most is! Mesés színekkel dolgoztál,nagyon-nagyon szép lett!!
Hát óvodai beszokás...igen én mindkét oldalát tudom, ismerem, átéltem,anyait(3x) és óvónőit(réges rég óvónéni voltam). Szép idők is voltak...de mint minden elmúúúúúlik :( Mostmár nagykamasz(22és19) fiaim furi dolgait figyelem no meg a legkisebb kiskamasszal(9éves) próbálok elboldogulni. Mindenek ellenére imádok anya lenni :)

Alma írta...

Nem tudom,hogy szeretem -e a fánk gyöngyöt- de ezután a pazar látvány után bizonyára ! Nagyon varázslatos , szép munka!

A toll -meg hab a tortán - szenzációs!!

Vervian írta...

Hát..., a lélegzetem is elállt. :-) Hihetetlenül gyönyörűségesek! Nekem a bogyó jön be nagyon. Álomszépek!!! :-)

Tündrüs (Jákóiné Klárik Tünde) írta...

Szépséges cuccocskák mint mindig!!! Lányzó miatt nem aggódni, szusszanni, ha van egy kis időd magadra és fűzni, fűzni, fűzni!!! Pussz

LUJZA Gyöngyei írta...

Ne légy bánatos Anikó drága! Biztosan idővel könnyebben fogod viselni az elválást, ráadásul látod hogy Anna milyen jól érzi magát. Arról nem is beszélve, hogy ha Te is újra munkába állsz, teljesen átalakul az életetek! Addig azért fűzögessél csak olyan csodákat, mint ezek a mostaniak! Gyönyörű a színe a szettednek, a formájukról nem is beszélve! A toll pedig tényleg az elvetemültségedet tükrözi, de nagyon klassz ötlet! :) Alíz

Orsi írta...

Drága Anikó! Fantasztikusakat alkottál ismét, csodás lett a karkötő is és a bogyós nyaklánc is, a tollról nem is beszélve! Ha ilyen, amikor nincs kedved semmihez, akkor milyen az, amikor van??? :)
A nagylányodhoz pedig gratulálok!!
Puszillak!!

Panka gyöngye írta...

Szerintem is örülj neki,hogy ilyen könnyen beilleszkedett a kis Annád!!Mi is most kezdtük az ovit,és nekünk nagyon nehezen sikerült "beállni".1hét szünet,1hét betegség...stb.nehéz is még mindig!A munka miatt pedig ne bánkódj,örülj hogy van hová visszamenni:)Gyönyörű lett a szetted,a kari és a bogyó is!A láncról,ami tartja a bogyeszt,arról nem is beszélve:)A fotó pedig képeslap is lehetne:)Fel a fejjel Anikó:)

Ládikó írta...

Kedves Anikó! de jó már hallani felőled, és jó látni a szépséges új csodákat, amiket készítettél :) Gönyörűek :)

Kat_G írta...

Gyönyörű munka!
A nyaklánc szép!
A karkötő mesés!
Gyönyörű mindent!

Edit írta...

De jó hogy megint itt vagy! Gyönyörű ez az ékszer! A fánkokat én is imádom és ahogy ezt a bogyót összehoztad az csodaszámba megy! Gratula!

Erga írta...

Anikó, megint fantasztikus ékszereket alkottál, csodálattal néztem őket alig tudtam leszakadni a fotóról. Gratulálok. Én is nagyon szeretnék egy ilyen bogyót fűzni, mert nagyon bejön.
Szerintem örülj, hogy ilyen klasszul beszokott a lánykád az óvodába, mert ennél csak az lenne rosszabb, ha mindennap sírva-zokogva kellene ott hagyni. Igaz én már könnyen beszélek, mert az enyém 14 éves,de nekem is nagyon rosszul esett mikor második nap mentem ebéd után, és azt mondta, anya én nem megyek haza itt alszok a többiekkel. Jaj és még hány ilyen elszakadós kort kell megélnünk.

Kati-gyöngye és más kézművességek írta...

Gyönyörűt alkottál megint! Nagyon-nagyon tetszik. Én is vettem Ildikónál fánkot, de ahogy írtad, kevés minta van, amihez fel lehetne használni. Szuper ötlet volt ezt a szép karkötőt és bogyót megfűzni! A toll is szép, láttam élőben:)

Las Creaciones de Boricua írta...

Very elegant!!!!!!!!!!

Adrienn írta...

Anikó! Nem tudok mit hozzátenni az előttem szólókhoz!! Káprázatos!

Anna írta...

Kedves Anikó!

Gyönyörüek a munkáid most is.Örülök, hogy visszajöttél.
Én is átéltem már 4szer ezt az érzést, nagyon nehéz elengedni őket tudom.
nekem az segített, hogy többet összejártam hasonló koru, kisovodás anyukájával, ha mást nem ovi elött 10 percel, és kibeszéltük magunkból.
Drukkolok Nektek.
puszi Anna

Arkadia írta...

Beautiful set,Aniko!

Noyka írta...

Anikó hát megint annyira szép minden amit csináltál, hogy elájulok. És ez a toll-ötlet, nem semmi. Én a helyedben nem aggódtam volna a fánkok miatt:) És még annyit pluszban, hogy annyira jól esik, hogy mindig jössz hozzám, és kedves üzeneteket hagysz:) Köszönöm Neked!

tita írta...

Que maravilloso Aniko,una delicia tanto la pulsera como el colgante,sabes,tu eres una artista haciendo cosas preciosas.
Besitos

Ababeads írta...

Ohhh!!! so pretty and a great color!!! i love it!

Edit írta...

Szia Anikó!
Csodákat alkottál ismét, különösen a bogyeszért vagyok oda! :-)
Tudom, hogy nehéz az elválás :-(
Bár én már nagyon messze járok ettől az időszaktól, hiszen lassan 15 éves a fiacskám, de arra tisztán emlékszem, hogy engem jobban megviselt a beszoktatás, mint őt :-) Vigasztaljon a tudat, hogy Anna szívesen megy oviba és szeret ott lenni! :-)

Unicornio írta...

Fantastic beadwork!!!

ireneli írta...

Fantastic!!!!!

Lakota mágia írta...

Az ékszereid már megint gyönyörűek,mint mindig, a toll-befoglalás is csúcsszuper!
:-), azt viszont nagyon sajnálom, hogy bánatos vagy!
Remélem azért idővel az "ovis korszaknak" is megélitek a szép oldalát.
...azért az első évek, együtt, az tényleg a legszebb időszak, és megértem, hogy nehéz...

Cseresznyevirág írta...

Szia Anikó, Ezek az ékszerek fantasztikusak!!! A bogyó egyenesen frenetikus! Gratulálok! :-)

Roberta írta...

Most nézem, hogy nem is írtam még semmit ezekhez a csodákhoz, pedig kétnaponta jövök és csak ámulok újra meg újra:-))) Fantasztikusan jól néz ki ez a szett (de ez minden munkádra igaz)és a toll felruházása is szuper jó ötlet.
Én még szerencsére csak megérteni tudom, hogy mit érzel Annával kapcsolatban, ugyan az én nagyobbik kisfiam Olivér is oviba jár már nem volt olyan nehéz az elválás mert itt van a kicsi Csanád aki pótolja bizonyos értelemben hiányát. De már én is előre rettegek mi lesz jövőre.... a Csanád is elkezdi majd szeptemberben az ovit én pedig visszamegyek dolgozni... hogyan fogom beosztani azt a kevés időt ami marad (ingáznom kell majd Pécelről-Bp-re), hogy minden rendben legyen????

LUCILA írta...

Me ha fascinado, que creacion tan hermosa, FELICIDADES!!!!!!

Piky73 írta...

Jajjj, ez a bogyó is milyen mesés a hozzá illő karival!!!
Bocsi, hogy mostanság mindig megkésve jutok hozzád, de ahogyan mondtam telefonban is, hihetetlenül le vagyok terhelve. Remélem lesz ez még máshogy!!!
Sok-sok pusszancs, N.